İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İÇİN İZLEYEBİLECEĞİNİZ DİZİLER

İngilizce konuşmakta zorlanıyor musunuz? Kelime bilginiz artsın, cümlelerdeki akış bozukluğu ortadan kalksın istiyorsanız eğer aldığınız eğitimler dışında yaptığınız aktivitelerde oldukça önemlidir. Kitap okuma, konuşma aktivitelerinin pratiğiniz için etkili olduğunu biliyoruz fakat cümle içerisinde kelime sıkıntısı yaşıyorsanız, tamamlayamıyorsunuz ve yanlış telaffuz etmekten korkuyorsanız size dizi izlemeyi tavsiye ediyoruz.

İlk başlarda Türkçe alt yazılı izlemeye başlayıp bir süre sonra alt yazısız izlemeye devam ederseniz İngilizce gelişiminizde çok daha faydasını göreceksinizdir.

Fakat sevmeden izleyeceğiniz bir dizide sıkılacağınız ve dikkatinizi tam olarak veremeyeceğiniz için size izleyebileceğiniz dizileri toparladık inceleyip sevdiğiniz tarzdaki ve seviyenize uygun diziden izlemeye başlayabilirsiniz.

- THE WALKING DEAD:

Drama ve korku türü diziler seviyorsanız eğer The Walking Dead tam sizlik bir seçim olacaktır. Konuşmalar yavaş ilerlediği ve kelimelerin üst seviyede olmamasından dolayı başlangıç seviyesindeki öğrenciler için tavsiye edilebilir bir dizidir.

- LIE TO ME:

Psikolog Paul Eckman’ın bilimsel çalışması olan Canlı Yalan Makinesinden esinlenerek çekilen dizi sizin için harika bir tercih olacaktır. Çünkü dizinin dili basit olup günlük hayatta yaygın olarak kullanılan ingilizce olduğu için orta seviye öğrencilerin rahatlıkla izleyebileceği bir dizidir.

- FRIENDS:

Sitcom dizilerinin yıldızı haline gelen Frıends dizisi eğer ki komedi türü seviyorsanız tam sizlik bir seçim olacaktır. Dizide kullanılan kelime çeşitliliği ve konuşma hızının yavaş olması orta seviyede olan öğrenciler için oldukça anlaşılır olacaktır.

- THE GET DOWN:

Sizi 1970’ler New York Funk, Hip-Hop ve Disko müzik dünyasına götürecek olan dizi, tüm karakterlerin hayallerinin peşinden koşarak mutlu sona ulaştığı tipik bir senaryo olarak görünse de aslında Retro atmosferi ve özgünlüğüyle sizi içine çekerek zorla izlettirecektir. İngilizcedeki akıcılığı geliştirmek için son derece gayri resmi olan dili ve sokak konuşmalarıyla orta seviye öğrenciler için güzel bir tercih olacaktır.

- HOW I MET YOUR MOTHER:

Komedi dizilerinin yıldızı haline dönüşen bu dizi 5 yakın arkadaşın hayatlarını, seçimlerini esprili bir dille anlatıyor ve komedinin yanı sıra duygusal anlarda yaşatıyor. Kelime dağarcığınızın gelişmesini istiyorsanız eğer bu dizi harika bir seçenek olacaktır. Konuşma hızı ve akış orta seviyede ilerlediği için sizi zorlamayacaktır.

- GAME OF THRONES:

Tüm dünyada izleyiciyi ekrana kilitleyen sürükleyici ve muhteşem bir yapım olmasının yanı sıra İngilizce konuşmanızı geliştirmeniz için son derece uygun olan bir dizidir. Dizinin dili son derece güzel ve kolay anlaşılırdır. Biraz İngilizce bilen birisi diyalogları ve kelimeleri rahatlıkla anlayabilir. İngilizce öğretmenlerinin de sık sık tavsiye ettiği bir dizi olup farklı aksanlara da aşinalık sağlar.

- SEX AND THE CITY:

Sex and the city, New York şehrini temeline alan ve 4 kadın arkadaşın aşk ve ilişkileri hakkında yaşadığı olayları anlatan bir romantik komedi türüdür. Kelime olarak çeşitliliği olmamasına rağmen konuşma hızı yüksek olduğundan ileri seviye öğrenciler için iyi bir seçenek olacaktır.

- SUITS:

Amerikan hukuk ve iş dünyasındaki liderlik, adalet ve işleyişi konu alan dizi eğlenceli ve komik olmasının yanı sıra sizi sürekli merakta da bırakıyor. Dizide kullanılan teknik terimler ve dizi dilinin zeki mizahından dolayı yanınızda not defteri taşımanızı öneririz. Eğer iş dünyası için İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız veya avukatsanız ve yurtdışına gitmeyi düşünüyorsanız sizin için harika bir dizi olacaktır.

- HOUSE OF CARDS:

Michael Dobbs’un aynı adlı kitabından ekrana uyarlanmıştır. İhanete uğrayan Frank Underwood ve eşinin yükseliş hikayesini anlatır. Gerçekçi ve sürükleyici bir dizi olmasının yanı sıra İngilizce kelimeler ve tabirler öğrenmek için harika bir araç olacaktır. İngilizcenin teknik yönü, politik kelimeler ve yeni aksanlar öğrenmeniz için kesinlikle yardımcı olacaktır.

 

Bilgi İstek Formu

Adınız*
Soyadınız*
E-posta*
Telefon*
İlgilendiğiniz Program?*
Mesajınız

DilBank Hakkında

DilBank, deneyimli akademik kadrosu, CEFR ve GSE standartlarına uygun hazırlanmış müfredatı, öğrencilerine sunduğu kaliteli eğitim materyalleri, online eğitim portalı ve sınırsız konuşma pratiği yapabileceğiniz sınıfları ile size Türkiye’de alabileceğiniz en iyi İngilizce eğitimi sunmaktadır.

Öğrenci Yorumları

DilBank'ta IELTS Sınav Hazırlığı

Yüksek lisans yapmaya karar verdiğimde beni bir karamsarlık sarmıştı. İngilizce seviyem yeterli olacak mıydı? bilemiyordum.   Devamı

Kaan Yılmaz
Kaan Yılmaz
Öğrenci
DilBank'ta Proficiency Sınavı Hazırlığı

bu sene Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. Bölümümü en kısa zamanda bitirmek istediğim için İngilizce hazırlık sınavına girm...   Devamı

Tülin Türker
Tülin Türker
Öğrenci
DilBank'ta Aldığım İngilizce Dil Eğitimi

Doğuş Üniversitesi 4 Sınıf iktisat bölümü öğrencisiyim. Üniversiteye başladığımdan beri Work and travel yapmak istiyordum bunun için dil eğitimi al...   Devamı

Mustafa Ağır
Mustafa Ağır
Öğrenci

Bizi Takip Edin

whatsapp1