İNGİLİZCE KONUŞMA KORKUSU NASIL YENİLİR?

İngilizce Konuşma Korkumuz Neden Var? Bu Korkuyu Yenmek için Neler Yapmamız Gerekiyor? İngilizce Konuşacak Birilerini Nereden Bulabilirim ki? bu ve buna benzer sorular sürekli olarak İngilizcesini geliştirmek isteyen kişilerin aklına gelmektedir. 

Toplum içinde İngilizce konuşma korkusu maalesef hepimizin yaşadığı ortak bir sorundur. Her gün böyle soru işaretleriyle dolu birçok öğrenciyle konuşuyoruz. Unutmamamız gerekmektedir ki bu tamamen doğal bir süreçtir. Size iyi bir haberimiz var! Okulumuzda size bu konuda yardımcı olabilecek sorularınıza cevap bulabileceğiniz danışmanlarımız mevcut. İstediğiniz zaman gelip danışabilirsiniz.

Size birkaç tane sıkça rastladığımız bu korkunun ortak nedenlerinden bahsetmek istiyorum.

‘’Ya karşımdakinin İngilizcesi benden daha iyiyse?‘’

İlk başta bilmenizi istiyoruz ki siz böyle düşünen ne ilk ne son kişisiniz. Yalnız değilsiniz! İkinci olarak unutmayın ki herkesin farklı yetenekleri ve güçlü yanları vardır. Karşınızdakinin İngilizce konuşması sizden daha iyi olabilir ama belki de grameri zayıftır. Bunu sakın unutmayın!

‘’Ben ana dilimi konuşurken bile biraz utangaç biriyim’’

İlk derse başladığınız zaman bir süre sadece dersi dinlemekle başlayın. Hata yapmaktan korkuyorsanız biraz sınıftaki diğer öğrencileri gözlemleyin. Aslında fark edeceksiniz ki yeni bir dil öğrenirken normal
hayatında çok rahat kişiler bile çekingen. Yani sizden hiç farklı değiller. Hata yapmaktan korkmayın. Hiç hata yapmıyorsanız belki de hiç öğrenmiyorsunuz demektir.

‘’İş yerimde benden İngilizce öğrenmemi istiyorlar ya başaramazsam?’’

Size özel İngilizce programlarla sizin işinize yarayacak İngilizce terimleri öğrenmeniz çokta zor değil. Yeter ki doğru öğretmen ve doğru okulla İngilizce öğrenmeye başlayın. Size uygun programla eğitime başlamak başarının %50 ‘sini tamamlamak demektir. Buna emin olabilirsiniz.

 

Bilgi İstek Formu

Adınız*
Soyadınız*
E-posta*
Telefon*
İlgilendiğiniz Program?*
Mesajınız

DilBank Hakkında

DilBank, deneyimli akademik kadrosu, CEFR ve GSE standartlarına uygun hazırlanmış müfredatı, öğrencilerine sunduğu kaliteli eğitim materyalleri, online eğitim portalı ve sınırsız konuşma pratiği yapabileceğiniz sınıfları ile size Türkiye’de alabileceğiniz en iyi İngilizce eğitimi sunmaktadır.

Öğrenci Yorumları

DilBank'ta IELTS Sınav Hazırlığı

Yüksek lisans yapmaya karar verdiğimde beni bir karamsarlık sarmıştı. İngilizce seviyem yeterli olacak mıydı? bilemiyordum.   Devamı

Kaan Yılmaz
Kaan Yılmaz
Öğrenci
DilBank'ta Proficiency Sınavı Hazırlığı

bu sene Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandım. Bölümümü en kısa zamanda bitirmek istediğim için İngilizce hazırlık sınavına girm...   Devamı

Tülin Türker
Tülin Türker
Öğrenci
DilBank'ta Aldığım İngilizce Dil Eğitimi

Doğuş Üniversitesi 4 Sınıf iktisat bölümü öğrencisiyim. Üniversiteye başladığımdan beri Work and travel yapmak istiyordum bunun için dil eğitimi al...   Devamı

Mustafa Ağır
Mustafa Ağır
Öğrenci

Bizi Takip Edin

whatsapp1